zondag 8 maart 2020


Cornet ED88TPlus

Afscherming tegen de straling (slaapkamer)

Wij wonen nu op een veel betere plek. Maar afscherming van mijn slaapkamer blijft noodzakelijk. Ik meet al jaren straling met een cornet meter met geluidsfunctie. Inmiddels weet ik hoe het geluid moet klinken om te concluderen of ik al dan niet zal kunnen slapen.  https://www.radmeters.com/Cornet-ED88TPlus-ssm.html

De slaapkamer ligt op de begane grond, geen buren boven/ naast mij. Alle wanden, plafond, deurkozijn en deur 2x met yshield verf geverfd. Daarna structuurverf aangebracht en 2x latex. Ik heb geen aarding aangebracht, wordt wel geadviseerd door yshield. Ik gebruik namelijk geen stroom in de slaapkamer en ga ook niet boren in de muren. Of een spijker in de muur slaan. Om zo te voorkomen dat ik een elektriciteitsleiding zou raken en de wand onder stroom zou komen te staan.

>> hier kun je lezen over aarding van yshield verf: https://www.vitalitools.nl/yshield-hsf64-5-liter-stralingswerende-verf

Raam: er hangt een yshield gordijn voor het raam. Je kunt dit in Duitsland telefonisch bestellen, lees eerst de catalogus op blz 44 https://pdf.yshield.com/pdf/de/YSHIELD-Katalog.pdf (in het Duits).
De catalogus in het Engels https://pdf.yshield.com/pdf/en/YSHIELD-Catalog.pdf
Verder plak ik 's avonds nog een lap stralingswerend materiaal op het kozijn en over het gehele raam heen. Als je een raam afschermt, moet je ervoor zorgen dat er overlap is tussen raam en geverfde muur. Die lap is hopenlijk tijdelijk: ik hoop dat bij nieuw te plaatsen HR ++ glas dit niet meer nodig zal zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten