dinsdag 7 februari 2017

Samenhang tussen ehs en vitamine B12 tekort?

Ik red het in Nederland dankzij de dagelijkse injectie met methylcobalamine (een actieve vorm van B12 die direct in het lichaam gebruikt kan worden). Als ik dit achterwege laat, gaat het niet goed. Ik ben nog wel aan het uitzoeken of smelttabletten een alternatief zijn voor de injecties. Er zijn nadelen verbonden aan de injecties (oa verbindweefseling van het spierweefsel waar geïnjecteerd wordt). Verder krijg je bij iedere injectie kleine deeltjes pcb's van de injectiespuit binnen (dr. Klinghardt).
Ik ga zowel methylcobalamine- als adenosylcobalamine tabletten innemen. Binnenkort zal ik over het effect schrijven.

Inmiddels al veel gelezen over B12. Onder andere:
http://www.detoxklinik.de/files/6713/9927/9289/Mutter_B12_Bericht_comp.pdf

Ook in Duitsland had ik de injecties nodig, weliswaar in een lagere frequentie (2 x per week). Om een misverstand te voorkomen: dr. Mutter heeft mij nooit geadviseerd 1x per dag methylcobalamine te nemen.

Je kunt ook informatie vinden bij:  http://www.orthokennis.nl/artikelen/vitamine-b12-werking-en-toepassing.
Volgens mij is het zaak dat als je ehs hebt, je gaat uitzoeken of suppletie met B12 en andere B vitaminen zinvol is. Je kunt B12 veilig innemen, er zijn geen risico's aan verbonden. Dat geldt ook voor de andere B vitaminen, behalve voor B6. Daar moet je niet teveel van binnenkrijgen.
Ik neem dagelijks:
1. 1 mg methylcobalamine intramusculaire injectie. Smelttabletten verdienen volgens mij de voorkeur, ik ben nog aan het uitzoeken of dit voor mij ook goed werkt.
2. 1 capsule Methylguard Plus om de B vitaminen goed aan te vullen

De overheid heeft leveranciers van allerlei voedingssuplementen heeft verboden inhoudelijke informatie over hun middelen te geven. De overheid gaat zelfs zover dat leveranciers ook niets meer mogen vermelden over ziekten. Dat is voor mij echt een brug te ver. Ik heb al eerder melding gemaakt van de kaardeshop https://www.kaardeshop.nl/. Hier kun je kruiden en andere natuurlijke middelen kopen om lyme te behandelen.

Smelttabletten vitamine B12:
1. https://www.vitamineb12nu.nl/SanaCore_Methyl_10000.php
2. https://www.vitamineb12nu.nl/SanaCore_Adenosyl_10000.php
3. Methylguard Plus: https://www.smeetsengraas.nl/thorne/methyl-guard_plus.php

Tip: de boeken van dr. J. Mutter zijn zinvol en zeer informatief. Ik ben in Duitsland bij deze arts in behandeling geweest. Je kunt veel lezen over de therapie van dr. Mutter op mijn website. Hij neemt geen nieuwe patiënten aan omdat er een lange wachtlijst is. Je kunt zijn behandelprincipes opvolgen door de adviezen uit zijn boeken toe te passen.
wifivluchteling: https://sites.google.com/site/wifivluchteling/actueel.
Zie bijvoorbeeld het bericht van 8 juli 2015.

De visie van dr. Mutter wordt beschreven op de website van de Zwitserse Paracelsus Clinica al Ronc, waar hij ook werkzaam is. http://www.alronc.ch/2016-neu-in-clinica-al-ronc-ursachentherapie-nach-dr-mutter/

http://www.detoxklinik.de/aerzte/
http://www.narayana-verlag.de/Gesund-statt-chronisch-krank-Joachim-Mutter/b9701?gclid=CKbR46za_dECFYYp0wod5swJCA
http://www.narayana-verlag.de/Lass-dich-nicht-vergiften-Joachim-Mutter/b15618




Geen opmerkingen:

Een reactie posten