Als je elektrohypersensitief bent, moet je vaak afschermen in je huis. Een kamer of een woning afschermen kan een probleem zijn, omdat er kieren blijven waar straling door kan komen. Een hele woning afschermen is vaak ook kostbaar. Sinds ik weer terug ben in Nederland (na 4 jaar in Duitsland te hebben gewoond in een stralingsarme omgeving), heb ik veel geƫxperimenterd met allerlei 'bouwsels' die de straling moeten weren. Steeds controleer ik met mijn stralingsmeter of de straling verminderd is. EƩn van de eerste bouwsels heb ik in 2014 ontworpen toen ik voor een aantal dagen logeerde in een woning van een vriend. De wifi stond uit in de woning, maar de straling kwam van de naastgelegen woningen de woonkamer binnen. Het resultaat is te zien bij onderstaande foto:
Het bouwsel bestaat uit 2 kamerschermen bestaande uit 4 delen. Aan de binnen- en buitenkant is het alufolie (een speciaal soort bestaande uit 3 gesealde lagen, in totaal 6 lagen alufolie) om het kamerscherm heen gehangen.
De volgende foto is een variant op het eerste ontwerp:
De alufolie is aan de buitenkant bevestigd met sterke tape. Links zijn meerdere reddingsdekens op elkaar aan het scherm gehangen. Rechts heb ik nog een extra lap afschermende stof aangebracht. Bovenop de kamerschermen heb ik een dak van alufolie gehangen. Vaak komt er vanaf boven ook straling en is het noodzakelijk om zo'n dak te maken. Dit ontwerp werkt in ieder geval goed als 6 lagen alufolie voor de kamerschermen en dak worden gebruikt.
Recent heb ik de afscherming nog verder uitgebreid. Simpelweg omdat de straling nog weer verder was toegenomen. Buren blijven draadloze zooi kopen en jij kan als elektrohypersensitieve persoon geen enkel recht claimen om die straling te verminderen. Er blijft niets over dan om nog weer een betere afscherming te organiseren. Ik heb nu een werkruimte gemaakt rond de tafel. Afhankelijk van de straling ga ik hierin zitten, laptop, telefoon, tv in de buurt.
De muren waren al met veel materiaal afgeschermd, er hangen gordijnen voor. Ik heb 2 kamerschermen gebruikt die ik aan de buitenkant met 6 lagen geseald alufolie heb afgeschermd. Daarop zijn nog lakens vastgeplakt. Tegen de muur 3 losse boekenrekken gezet (zijkanten waar de planken normaalgesproken aan bevestigd worden). Deze boekenrekken dienen als steun voor het dak. Daarna de afgeschermde kamerschermen tegen de boekenrekken geplaatst. Ik heb de rekken gestabiliseerd door de bovenkant van de rekken met een koord vast te maken aan de gordijnroede die bij de muur hangt en aan de gordijnroede bij het raam. Het andere boekenrek tussen wandkastje en stoel vastgezet. Daarna de muur nog eens met 6 lagen alufolie afgeschermd (de folie opgehangen tussen de boekenrekken), mooi kerstkleed ervoor gehangen. Het dak bestaat uit 2 delen 6 lagig geseald alufolie, met overlapping vastgemaakt met knijpers aan de bovenkant van de kamerschermen. Overdag hoef ik niet altijd in dit hok te zitten. Indien nodig - vaak 's avonds als buren thuis zijn - zet ik een extra afgeschermd kamerscherm in de opening. De meetwaarden blijven goed in deze afscherming: - 65 mW/m2 op de cornet meter. De meter kan geen betere waarde aangeven.
Indien deze ontwerpen toegepast worden in appartementen moet ook de bodem worden afgeschermd.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten